Hoe gebruik ik de mini wasmachine in een paar stappen uitgelegd!

Een man kan de was doen!

Mini Wasmachine

1. Vul de machine met was en steek de stekker in het stopcontact. De wasbeurt in deze was bevat 1 spijkerbroek, 1 overhemd, 1 T-shirt, 1 paar sokken en 1 boxershort.
Dit is ongeveer 2.5 kg droge was. De wasmachine wast tot 3 kg droge was (+- 2 extra T-shirts nog).

Mini Wasmachine met centrifuge

2. Vul de machine met water middels gieter, emmer, kraan (met bijgeleverde vulslang) of douchekop. Vul de machine tot aan tenminste de letter L of ten hoogste de letter H aan de rechterzijde van de machine. 

Gebruik water van ongeveer 40°C (of kouder als het wasvoorschrift dit voorschrijft). Water van 40°C is de temperatuur, die nog ongeveer maximaal prettig aanvoelt op de menselijk huid. Een thermometer is dus niet nodig dat bent u zelf! 


mini washing machine

Gebruikt u de vulslang? Kijk dan eerst of deze goed past op uw kraan om te voorkomen dat deze los schiet. 

wasmachine camping

3. Voeg ongeveer een halve dop wasmiddel toe en eventueel wasverzachter. Omdat de mini wasmachine ongeveer de helft water verbruikt van een normale wasmachine is er ook minder wasmiddel nodig. 

Bij erg intense vlekken, zoals die veroorzaakt door tomatensaus, is het raadzaam een extra vlekkenreiniger te gebruiken. Lees voor gebruik altijd het wasvoorschrift in het waslabel van uw was.

mini wasmachine

4. Draai de linker knop op stand 'Wash'. Draai de timer op 15 minuten. Het wasprogramma begint nu te draaien. 

5. Leeg de machine na afloop van het wasprogramma door de afvoerslang van de machine te haken. Plaats de afvoerslang in de gootsteen of andere afvoer. 

6. Haak de afvoerslang weer aan de machine. Herhaal stap 2 en 5 maar ditmaal zonder wasmiddel. Hiermee spoelt eventueel achtergebleven wasmiddel uit de was. 

7. Haal de was uit de mini wasmachine en wring deze goed uit. 

8. Plaats de centrifuge trommel in de machine, draai de trommel kort maar stevig naar links zodat de uitstekende palletjes in de openingen draaien, controleer of de trommel goed vastzit door deze naar boven te trekken.
Plaats de uitgewrongen was in de trommel en druk de centrifugeplaat stevig op de was.  
Laat de afvoerslang in de gootsteen liggen zoals te zien op de vorige slide.

9. Draai de linkerknop op 'Spin' en de rechterknop op 5 minuten.

WAARSCHUWING! Begint de mini wasmachine tijdens het centrifugeren heftig te schudden dan zit de trommel te vol. Haal zoveel was eruit als nodig om het schudden te stoppen. Zwaardere was als beddengoed is niet geschikt om te centrifugeren (alleen om te wassen). U zou ongeveer 1 kg natte was per centrifugebeurt moeten kunnen centrifugeren.